teisipäev, 9. oktoober 2007

Sleepy Hollow

Enam ei pea häbenema, et selline tuntud film nagu Sleepy Hollow (1999) nägemata oleks. Olin seda kuskilt otsast ammu jupiti näinud või ajan lihtsalt segi kunagi Cinemanias nähtud tutvustusega. Fakt on igal juhul see, et ühe (hea) filmi saab jällegi vaatamata listist maha tõmmata. Telekast polnud seda näinud sellepärast, et viimati vaatasin filme telekast eelmisel sajandil. Võib-olla liialdan veidi, kuid mitte väga.

Film ei vaja seega kellelegi tutvustamist, aga midagi ikka. Režissöör on Tim Burton. Peategelast Ichabod Crane mängib Johnny Depp. Burton ja Depp on koostööd teinud kuuel! korral, kui võtta arvesse ka aasta lõpus tulev Sweeney Todd (2007), mida ootan kannatamatult. Sleepy Hollow oligi ainus nende tehtud koostöödest, mida siiani näinud polnud. Sleepy Hollow on kõvasti parem, kui Charlie and the Chocolate Factory (2005). Corpse Bride (2005) jättis natukene külmaks. Ed Wood (1994) oli samas klass omaette. Edward Scissorhands (1990) jääb vist ületamata, mis tuletab meelde, et polegi seda ammu vaadanud.

Burton on peale Deppi veel tihedalt seotud helilooja Danny Elfman'ga. Kergem ongi küsida, millistele Burtoni filmidele pole tema muusikat kirjutanud. Näitleja Lisa Marie on samuti mitmetes Burtoni filmides väikesi osi mänginud. Mainisin teda Mars Attacks (1996) juures. Burtoni ning Deppi filmidest on kusjuures veel mitmed vaatamata. Üks viga on plaanis lähiajal parandada...

Lugu Peata Ratsanikust on päris vana ja filmi tegevus toimubki vanadel hallidel aegadel 19. sajandi koidikul. Burton kasutas loo jutustamiseks oma trademarki ehk visuaalselt omapärast atmosfääri. Täiesti eksimatult võib tema käekirja ainuüksi pildi vaatamisest ära tunda. Lugu jutustas ta üpris hästi, kuigi oli kohati etteaimatav (lõpp mitte). Musta huumorit leidus natukene. Depp tegi loomulikult taaskord hea soorituse. Christopher Walken oli lahe. Mitte ühtegi rida teksti, aga täidab ikka ekraani. Aga panin ekstra tähele, et Christina Ricci ei olnud siin filmis kuigi veenev, emotsioonitu. Panin veel tähele, et hobuse nimi oli Daredevil (koomiks ja film), aga läheb teemast kõrvale. Tegelikult ongi paras aeg otsad kokku tõmmata. Et siis Sweeney Todd siit ma tulen!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar