neljapäev, 25. oktoober 2007

Black Snake Moan

Black Snake Moan (2006) on film, mis Eesti kinodesse ei tulnud kuigi kaasa teeb kaks staari, olgu kolm. Samuel L. Jackson, Christina Ricci ja siis Justin Timberlake. Ütlen kohe ära, kui Timberlake karakter oleks filmist üldse välja jäetud, poleks film suurt midagi kaotanud. Minule meeldis just Jacksoni ja Ricci koostöö.

Postrilt on juba näha, et film on natukene teistmoodi. Kerge lühituvustus, et tegevus käib vaikses maakohas kuskil USA lõunaosariigis. Tegevuse aasta jäigi mulle segaseks. Tundub, et oli ikkagi tänapäev. Jackson mängib tavalist maameest nimega Lazarus ja Ricci kehastus tüdrukuks nimega Rae. Juhuse tahtel nende teed kattuvad ja siis läheb huvitavaks. Huvitav oli just mõelda, mis küll edasi saab või kuidas see kõik võiks lõppeda. Film pole naljakas, aga näiteks see keti teema oli mõnus must huumor.

Tegelaste enda elud olid üpris tõsise tooniga. Isegi Timberlake tegelast Ronnie't vaevas mingi tõbi, aga temale keskendutakse vähem. Ainult alguses ja lõpupoole. Kõige nauditavam nagu enne ütlesin oli jälgida just Jacksoni ja Ricci rollisooritusi. Ekstreemsed rollid ütleks. Ricci kannab näiteks üpris vähe riideid ja teeb asju... Hiljem lugesin, et kett, mida Ricci "kasutas" oli täitsa päris. Seda enam suurepärane kehastumisvõime. Jackson aga sõna otseses mõttes rokkis. Näitleja õppis filmi jaoks natukene kitarrimängu ning sai sellega väga hästi hakkama. Pange tähele, et keeli tõmbab ta pöidlaga. Mängis akustilise ja elektrikitarriga, lisaks laulis. Ricci laulis kusjuures samuti ja Jackson mängis taustaks kitarri. Ilus lugu tuli sellest. Kogu filmi taustaks mängisid mõnusad bluusilikud lood. Lihtne aga mõjuv muusika. See ongi bluus. Visuaalne pool oli nende esituste ajal hästi üles võetud. Väga mõnus oli kuulata ja vaadata. Aga filmi põhiline sisu ei ole üldsegi muusikaga seotud. Vaadake ja saate teada, millest film tegelikult räägib.

2 kommentaari:

  1. ilma Samuel L. Jackson´ita isegi vaataks. see eputav nõgi ajab aga mul südame pahaks.

    VastaKustuta
  2. Trash, vaata ikka. Jackson on väga kõva seal ja film üldse tegija!

    VastaKustuta