esmaspäev, 22. oktoober 2007

Black Books

Olen juba maininud Black Books (2000) seriaali, aga räägin veidi pikemalt, sest olen sarja juba 2 korda läbi vaadanud. Vaataks veelgi. Inglise komöödiasarja tehti tegelikult 2. aastaste vahedega kuni 2004. aastani. Igas hooajas 6 osa, kokku 18.

Black Books'l on selline ainulaadne teistsugune huumor. Sari ei kaotanud värskust ka viimastes osades. Suuresti tänu peaosalise raamatupoe omaniku Bernard Black kehastajale Dylan Moran'le. See mees on andekas. Õela, ükskõikse, räpaka Bernardi karakter on just vastupidi, keda näiteks oma sõbraks pidada, aga ekraanil on asi ülinaljakas. Moran on ise sarja üks põhilistest autoritest. Shaun of the Dead (2004) rolli ma nägin varem, kui Black Books'i, kuid seal oli tal ka teistsugune roll. Hea on see, et ta osaleb Run, Fatboy, Run (2007) filmis. Isegi veel naljakam oli Bernardi tööline/ori Manny Bianco. Mõnusat habemikku mängib Bill Bailey. Fantastilise miimika ja näitlejaandega tüüp. Naisosalist Fran Katzenjammer mängib Tamsin Greig. Ka tema rolli saab ainult armastada. Parim seriaali kolmik, keda ma tean. Nende vahel oli hea klapp. Muide episooditi olid kaasatud ka mitmed Big Train näitlejad. Simon Pegg oli neist kõige kuulsam, aga mulle meeldis eriti Kevin Eldon'i "Dirty" roll. Korraks käis isegi läbi David Walliams Little Britain'st.

Kuna Bernard on eriline kuju, siis väga palju nalju tuleneb sellest, mida tavainimesed ei teeks. Näiteks kuidas ta WC-s käib, habet ajab või kasvõi tuludeklaratsiooni täidab. Iga liigutus või ütlus on naljakas. Sama ka Manny tegelasega. Little book of calm. Ütlesin, et huumor on teistsugune ja nii see tõesti on. Näiteks need pidevad elukad seal raamatupoes, keda vahel piitsaga pidi ohjeldama või pidi ööseks voodi alla mingile tundmatule tegelasele banaane jätma. Neid elukaid kordagi ei näidanud, aga hääled olid juba naljakad. Selline huumor on just minu maitsele. Kui tuua veel eraldi mõnda episoodi esile, siis näiteks see, kui nad lasteraamatu kirjutasid. Või kui nad ise veini tegid. Või kui nad otsustasid poes süüa pakkuma hakata ja Manny nt. supitorni pidi tegema. Või kui Bernardil oli suvetüdruk ja Frani koduseinad liikusid jne. Lisaks vaatasin kustutatud stseene ja sassiläinud võtteid. Kõike siis juba teist korda. Enam paremaks minna ei saa.

3 kommentaari:

  1. Tõepoolest, nii palju unustamatuid hetki! Bring me my lolly, I think I used to be gay until I realized those standards of hygiene.. and all that dancing! jne jne...

    VastaKustuta
  2. Jah uskuge meid kõik, kellel on sari veel nägemata. Muretsege omale Black Books ja hakake nautima.

    VastaKustuta
  3. oojah , Black books on tõeliselt erineva ja omapärase huumoriga . kuid mulle niisugune huumor just meeldib :). Olen vaadanud kõiki osasid üle kolme korra kuid igakord hakkan ikka naerma .:D
    Kõige naljakam tegelane seal oli Bernard minuarust . hehe . " If you live in a council flat".. " Beside a river".. But are not blind".. WHAT WHAT?!" " What is your mothers maiden name ? Whats her first name? I just know it was MA.:D Kõiigee lemmikum osa oli esimene, või siis see oli kõigemeeldejäävam . kus Bernard rääkis Skinheadidega .:D SOOVITAN .!

    VastaKustuta