kolmapäev, 22. august 2007

Transformers

Transformers (2007) oli juba hoopis teist masti meelelahutus. Sellist filmi peab kindlasti kinos vaatama. Täiesti meeletu asi. Paljud filmiblogijad on sellest juba ka kirjutanud, aga ma käisin alles eile vaatamas. Ei läinud mingite ootustega, aga sain väga positiivse elamuse.

Ma võib-olla ei liialda, kui ütlen, et pärast The Rock'i (1996) on see režissöör Michael Bay parim film. Loomulikult on efektide peale jõhkralt raha kulutatud, aga kui kõik on hea eesmärgi nimel, siis thumbs up. Parim suvine popcorni film on see kohe kindlasti.

Filmil oli pidev tempo peal ja igav ei hakanud kordagi. Sisu oli lihtne ja seega kerge jälgida. Pean ikka mainima, et seansi ajal oli saalis üks poiss (või mitu), kes iga ägeda stseeni peale ütles: "Mine!". Neid stseene oli palju ja minemisi tuli samuti palju, aga oli päris koomiline. Iga kord, kui robotautosid näitas, siis tuli jälle niimoodi venitatult Mmiine. :)
Arvatavasti, kui ma oleksin ka u. 12-aastane põngerjas, siis oleks Transformers minu all time lemmikfilm. Praegusel juhul väga arvestatav action/sci-fi film, mida täiesti vabalt võib mitu korda nautida.

Veel oli üllatavalt lahe dialoog ning nalju tuli uksest ja aknast, nii et saal naeris. Tegelikult kui mõtlema hakata, siis taolisi nalju pole üldse raske välja mõelda. Ole ainult mees ja pane need oma käsikirja/filmi sisse. Näiteks, kui väike tüdruk näeb basseinist välja tulevat robotit ja küsib: "Kas sina oled hambahaldjas?". Lihtne, ja jälle publik naerab. Lisaks oli suurel hulgal situatsiooni komöödiat. Näiteks peategelane Sam lööb tulnuka pead nagu jalgpalli. Tubli Michael Bay või kes iganes käsikirja autorid.

Parima rolli tegi peaosatäitja noor Shia LaBeouf, kes meie kinodesse tuleb peatselt uuesti hea osatäitmisega Disturbia's (2007) ja animatsiooni tegelasena Surf's Up (2007). Kuid jackpot tuleb tal Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008) seikluses, kus ta mängib Jones'i poega. Uus superstaar ongi sündinud. Transformerites tegi ta usutava nooruki rolli ja mis peamine tegi seda humoorikalt.

Transformeritest sain aga uue silmailu nimega Megan Fox nagu kindlasti paljud enne mind. Jällegi tubli M. Bay või kes iganes selle taga olid. Thumbs up Transformeritele. Mingid jutud käivad kahest järjest!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar